Начало » Защо Обединеното кралство? » Получавате качество, което си заслужава цената

Получавате качество, което си заслужава цената

Students at Queen's university, Northern Ireland

Когато сте на прага на своята кариера, дипломата от Обединеното кралство може да се отрази благоприятно както на заплащането ви, така и на професионалната ви биография. Според доклада Преглед на резултатите на дипломираните чуждестранни висшисти  (Министерство за бизнес, иновации и професионални квалификации), чужденците, завършили в Обединеното кралство, получават значително по-високо средно заплащане в сравнение с това, което биха получавали след дипломиране в собствената си страна.

  • Таксите за обучение и разходите за издръжка отговарят на качеството и са съпоставими в сравнение с разходите в други държави със силен образователен сектор. За потвърждение можете да направите справка с “Международното проучване на цените”, изготвено от Международната дирекция за висше образование в Обединеното кралство.
  • Продължителността на следването във висше учебно заведение обикновено е по-кратка в сравнение с други държави. Например редовното следване за придобиване на бакалавърска степен обикновено продължава три години (в много други страни следването трае четири години), докато много редовни магистърски програми са с продължителност само една година. Това ви спестява пари от годишни такси и ви дава възможност по-бързо да се дипломирате, за да започнете да работите и да печелите.
  • Предлагат се много схеми за финансово подпомагане за чуждестранни студенти, които искат да се запишат да учат в Обединеното кралство. Повече информация ще намерите в раздел Стипендии и финансово подпомагане.
  • Много магазини, ресторанти и компании в Обединеното кралство предлагат значителни студентски намаления, за да облекчат издръжката ви. Можете също да намерите евтини железопътни и автобусни билети. Студентските съюзи предлагат хранене, развлечения и помощни услуги на много изгодни цени.
  • Ако искате да се дипломирате в Обединеното кралство без да напускате дома си, помислете за обучение онлайн или се запишете във филиал на британско учебно заведение в собствената си страна. Това ви дава възможност да учите и да живеете при семейството си, като ви спестява пътните и квартирните разходи. За повече информация погледнете раздела Възможности за вашето обучение.

Разходите за живот и обучение в страната варират в голям диапазон за различните учебни заведения. Преди да се запишете, ви препоръчваме да се свържете с избраното от вас училище, колеж или университет, за да се информирате по-подробно. Най-добре попитайте какво точно е включено в таксите и дали няма допълнителни разходи, които трябва да предвидите.

Научете повече

В този кратък филм международни студенти разказват за съставянето на своя бюджет и за цената на образованието в Обединеното кралство:

 

Международният студентски калкулатор ще ви помогне да пресметнете какви ще са разходите ви за издръжка и как да се справите финансово, докато сте в Обединеното кралство.

Идеи за Съставяне на бюджет са поместени в едноименната статия. За съвети относно финансиране на образованието ви вижте статията Стипендии и финансово подпомагане.