Начало » Практически съвети » Важни контакти

Важни контакти

Two students reading from a directory in Manchester city centre

Ресурси за чуждестранни студенти

  • По целия свят Британски съвет предлага услуги и събития за студенти, които се интересуват от образование в Обединеното кралство. Потърсете местния офис на Британски съвет, свържете се с нас по електронна поща или проверете какви са най-близките до вас събития.
  • Съветът за чуждестранни студенти на Обединеното кралство (UKCISA) популяризира и отстоява потребностите на чуждестранните студенти в страната. UKCISA разполага с телефонна линия за консултации, като на страницата на Съвета в интернет са поместени изчерпателни съвети относно таксите и финансирането, възможностите за работа по време на следването, как да доведете семейството си и др.
  • Ако във вашето училище, колеж или университет има филиал на Студентския съюз, можете да потърсите подкрепа по отношение на финанси, жилищно настаняване и медицинска грижа. Повечето студентски съюзи членуват в Националния студентски съюз (NUS), който подкрепя правата на студентите в Обединеното кралство и предлага различни услуги, включително студентски карти за отстъпка.
  • Повече информация за университетите в Шотландия и съвети за живот и следване в Шотландия ще намерите на страницата Учете в Шотландия.

Визи

  • Визите за пребиваване и следване в Обединеното кралство са в ресора на службата UK Visas and Immigration (Визи и имиграция). Посетете страницата им, за да научите повече за различните видове визи, дали ви е необходима виза и как да кандидатствате.
  • Ако имате проблеми с визата си или с паспорта си, докато сте в Обединеното кралство (например ако паспортът ви е изгубен или откраднат), свържете се с посолството, дипломатическата мисия или консулството на вашата страна. На интернет страницата на правителството на Обединеното кралство са поместени всички Посолства и дипломатически мисии в Лондон (PDF, 1.13MB) и всички Консулски служби извън Лондон  (PDF, 104KB).


Запознаване с образователната система и квалификациите в Обединеното кралство


Намиране на подходящ курс

Можете да избирате измежду хиляди програми в британски училища, колежи и университети, като използвате търсачката в горния край на страницата.

Други източници:

 

Кандидатстване за специалност

За повечето специалности трябва да кандидатствате директно в избраното от вас училище, колеж или университет. Свържете се с учебното заведение за повече подробности. Можете да започнете от търсачката за Учебно заведение от менюто в горния край на страницата и като откриете името на институцията, натиснете бутона Изпратете имейл.

За програми до бакалавърска степен (включително), както и за някои магистърски и докторски програми можете да кандидатствате през централна система за прием:


Стипендии и финансиране

Потърсете стипендии (scholarships), социални стипендии (bursaries), финансиране (funding) и целево финансиране (fellowship), като изберете Стипендии от менюто в горния край на страницата или прочетете повече от статията „Стипендии.
 

Открийте Обединеното кралство

За да научите повече за туристическите атракции и събития в Обединеното кралство, посетете:

www.visitbritain.org
www.discovernorthernireland.org
www.facebook/loveGREATbritain


Отговор на вашите въпроси

Имате други  въпроси относно престоя си в Обединеното кралство? Обърнете се към Британски съвет в своята страна или се присъединете към общността EducationUK или се абонирайте за нашите безплатни месечни известия относно най-актуалните новини, събития и стипендии, регистрирайте се на страницата Education UK и поставете отметка в квадратчето срещу „Искам да получавам актуален бюлетин“.


Агенции, институции, рекламодатели и преса

Ако сте образователен агент или консултант, представител на медиите или работите в училище, колеж или университет в Обединеното кралство, тук ще намерите нашите данни за контакт.